Tråkiga besked

Gårdagen var som sagt väldigt intensiv.

Kom till praktiken på morgonen och tyckte att stämningen på kontoret var konstig. Men ingen sa något så jag började jobba ifatt efter långhelgen. En halvtimme senare kommer en av sekreterarna in till oss praktikanter och nämner att Bill Lane, studentkoordinatorn och ansvarig för oss praktikanter på sjukhuset som intervjuade oss för praktikplatserna, dog i förra veckan. Han blev påkörd av en kollega på parkeringsplatsen utanför sjukhuset. Han dog och kollegan är nu på psyket till följd av traumat att ha dödat en av sina arbetskamrater.

Det förklarade den tryckta stämningen. Bill har jobbat här ungefär lika länge som jag levt så alla känner honom. Absurt nog var det bara att återgå till arbetet. Vi gick ner till våra patienter och förberedde inför advokatens ankomst på eftermiddagen. Juridiska blanketter på engelska var en lagom utmaning.

När vi kommer upp på kontoret får vi beskedet av chefen för socialarbetaravdelningen att vi inte får lämna kontoret och under inga förutsättningar får träffa några patienter. Staten hade klivit in för överraskningsinspektion och de visste ännu inte vilken omfattning undersökningen skulle ha. Efter att ha suttit inspärrade på kontoret blev det personalmöte på avdelningen. Det är en fullständig undersökning av staten som kan ta upp till 28 dagar. Eftersom det är ett offentligt sjukhus är de beroende av att få godkänt på inspektionen för att inte behöva lägga ner sjukhuset så första åtgärden är att skicka hem alla praktikanter. Vi avslutade pappersarbetet och gick hem.

De hoppas att det ska ta en vecka, så vi ska ringa på fredag för att se om vi får återvända på måndag. Det kan dock ta upp till en månad. Får se vad som händer. Tycker synd om all personal på sjukhuset, man såg ångesten i deras ögon medan de sprang omkring och försökte få allt i perfekt skick enligt reglemente. Särskilt socialarbetarna som var mitt uppe i att sörja bortgången av en av sina kollegor.

Annonser
Det här inlägget postades i Random. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tråkiga besked

  1. nej fy, vilken mardröm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s