Påminnelse om kärlek

Ibland glömmer man mängden kärlek som finns i världen när man jobbar i det här yrket. Många av mina patienter är övergivna av familj och vänner, av systemet och i vissa fall av livet.

Men så får man ibland exempel på all kärlek som trots allt finns därute. Imorse kom en man till receptionen och ville ha hjälp med att formulera ett brev till en domare. Jag tog in honom på mitt kontor och han förklarade att han, som man från en machismo-kultur hade svårt att skriva om känslor vilket han ville ha hjälp med. Hela samtalet var väldigt svårt för den här mannen, men han kämpade och vi formulerade ett brev han var nöjd med. Han tackade varmt och länge för hjälpen innan han gick.

Vad det var för brev? Hans tonåriga son sitter oskyldigt anklagad i arresten och väntar på en domares beslut om han ska fängslas eller inte. Advokaten hade rekommenderat pappan att samla in brev från människor omkring sonen som beskriver hans karaktär och personlighet. Pappan hade samlat in brev från lärare, coaches, barnmorskan som förlöste tonåringens egen son som idag är ett år, samt vänner och familj.

Han hade sparat sitt eget till sist och trots svårigheten för honom delade han med sig om sin sons karaktär, sin kärlek till sin son och hans vädjan till domaren om att ge hans son en chans att bli den fantastiska man som pappan såg fanns inom honom. Pappan satt och svalde gråten under större delen av samtalet och rummet var fyllt med hans kärlek och hopp för sin son.

image

Posted from WordPress for Android

Annonser
Det här inlägget postades i Random. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Påminnelse om kärlek

  1. Kajsa Höök skriver:

    Så fint… jag känner värmen i det du skriver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s