Tragedi

Något som varit aktuellt på nyheterna här och i diskussioner i skolan, på tunnelbanan, i matvarubutiken, på restauranger och barer på sistone har varit dödsskjutningen av 17-åriga Trayvon Martin i Florida för en månad sedan. För att läsa mer detaljer kan ni följa den här länken.

Kort sammanfattning: 17-åriga Trayvon promenerade hem efter att ha köpt godis och iste i affären. George Zimmerman, som självutsedd områdesvakt, ringde polisen och meddelade att han följde en person som betedde sig misstänkt. Polisen sa åt honom att inte konfrontera personen. Zimmerman gjorde tvärtom. Trayvon hade Skittles och iste. Zimmerman hade en 9 mm pistol. När polisen kom hävdade Zimmerman att han handlat i självförsvar. Han är fortfarande fri, medan 17-åriga Trayvon berövades sitt liv. Trayvon är svart. Zimmerman är det inte. Rasdebatten är i full gång.

Unga Trayvon

Inspelningarna från larmcentralen med Zimmermans samtal samt samtal från de som ringde in för att rapportera skottlossningen ligger uppe på nätet. Att höra Trayvon ropa på hjälp innan skottet går av för tårar till ens ögon och jag förstår de starka reaktionerna mot att Zimmerman fortfarande går fri.

Trayvons föräldrar har startat en namninsamling för att påverka Florida’s 4th District State’s Attorney att åtala Zimmerman för dödsskjutningen av deras son. Vill ni signera den kan ni klicka här.

Det här inlägget postades i Random. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s