Testikel- och bukhinnewok anyone?

Födelsedagsbarnet!


Igår var Lillys födelsedag. Vi begav oss ut till Astoria, Queens för att äta egyptiskt på ett helt fantastiskt ställe som heter Kabab Café. Vi hade lite problem att hitta det, men när vi väl hittade det fick vi ett varmt, kindpussande välkomnande av kocken och ägaren Ali. Vi föreslog en större skylt, men han sa att det inte kom på frågan då han ville ha ett litet intimt ställe, det var inte meningen att alla skulle hitta dit. Lilly berättade att han i en intervju sagt att han inte var intresserad av att expandera genom att säga ”this is my kitchen, would you want a 100 people in your kitchen?”. Så de sex borden i det trånga, egyptiskt inredda stället passar honom alldeles utmärkt.

Och stället är onekligen inte för alla. Det finns ingen meny. Ali lagar det han känner för. Du får lov att ge förslag, men han väljer ibland att ignorera dem för ditt eget bästa då du helt enkelt MÅSTE prova vissa saker. Han går runt bland borden och skojar med gästerna, förklarar ursprunget av rätten och varför den tillagas på ett specifikt vis.

När du kliver in slås du av de mustiga kryddofterna, hur litet det är, Alis bullrande skratt och det faktum att han tycks känna alla sina gäster väldigt väl. Han är en sådan där man som du vill adoptera som extrafarfar/farbror.

Vi inledde med en förrättstallrik med otroligt god hummus, baba ganouj och en tredje röra som hette madamas. Tillsammans med grönsaker, frukt och egyptisk falafel smälte det i munnen. Yum!

Detta följdes av en rätt som Ali på eget bevåg bestämde sig för att vi var tvungna att testa. Vet inte riktigt vad det var, men gott var det! Sedan blev det en äventyrlig rätt som jag kanske var mest skeptisk till, men eftersom det var Lillys födelsedag kunde jag inte gärna säga nej. Brain. Vet inte från vilket djur, på kvittot stod det bara brain. Förvånansvärt gott, men det blir nog ingen favorit i repris på den.

Sugen på lite hjärna?


När det var dags för huvudrätt ignorerade Ali våra önskemål och gav oss en kombinationsrätt. Det ena var hjärta i en helt otroligt god sås. Det andra var, håll i er, testiklar och bukhinna i någon form av egyptisk wokliknande rätt. Det är nästan så jag rodnar när jag säger det, men min favoriträtt var testikel- och bukhinnewoken. Ali skrattade åt mig och sa att jag hade matpassion som en egyptier.

Det är inte ofta det står brain på mina kvitton :S


Jag påpekade att det var Lillys födelsedag så de bjöd på syndigt goda egyptiska desserter. Detta ställe kommer definitivt att besökas många gånger. Beger ni er dit måste ni vara redo att avsätta några timmar, för det är omöjligt att bara äta en rätt och Ali kommer vilja lära känna er. Han skojar och skrattar samtidigt som han obehindrat slänger ihop rätter som har lett till att han nyligen fick besök av Michelin-folket. Kom hungriga och redo att lämna ert kulinariska öde i Alis händer!

Annonser
Det här inlägget postades i Random. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s