An ode to Swedish dairy products

Coming home there was so much food wise I was looking forward to having. Egg sandwiches with Swedish caviar. Swedish coffee strong as tar. Real bread. Lovely mashed potatoes. Potatoes in any form but fried. This list could go on and ever on. I haven’t had a chance to have all of it yet. But this post is about the one thing that overshadows all other.

Swedish dairy products. Those of you who know me, know that I LOVE dairy products. Love as in having a glass of milk as candy. Or eating a spoonful of crème fraiche right out of the container.

Then I moved to the US. And stopped having dairy products. It all tastes like plastic. I had the following convo with a friend from Canada on FB about it the other day:

Me: just had my first swedish breakfast, lovely!!
Friend: What is a traditional swedish breakie?
M: To me it’s a specific kind of bread with butter that doesn’t taste like plastic, boiled eggs and swedish caviar
+ a glass of tasty milk
I don’t know what the hell they do with their dairy products in the US, but they are doing something wrong
F: LOL…
It isn’t the dairy products..
it is the bio engineered cows.
that is what comes out of them..
enhanced pasturized white stuff that passes for milk..
and then becomes stuff like yogurt, cheese, and so on.

I think he might be on to something. So this first glass of milk upon my return tasted like a little piece of heaven. If you Americans ever venture as far as Sweden, please buy milk, and just enjoy what real milk tastes like. Mmmm!

I’m telling you, ya’ll people are deprived over there!

Annonser
Det här inlägget postades i Random. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till An ode to Swedish dairy products

  1. noramiriam skriver:

    Ingenstans i världen finns så goda mjölkprodukter som i Sverige! Möjligtvis i Finland också…

    Min sambo har dock ett problem, bra mjöl till kaffet. Usa har sitt half and half och han har inte lyckats hitta någon bra ersättare… Dessutom tycker han att svenskt kaffe är ”bland” haha. Gissa om någon kommer bli glad av en kopp Seattle’s best eller Starbucks med half and half hihi.

    När åker du tillbaka till nyc? Eventuellt åker jag till ct i slutet av augusti. Om jag då har vägarna förbi nyc och möjligheten finns skulle det vara kul att kanske ses 🙂

    • sarahjohansson skriver:

      Ja, kan tänka mig att Norden är hyfsat likvärdigt vad gäller mjölkprodukter. Men det där snusket i USA borde inte ens få liknas vid mjölkprodukter.

      Svensk kaffe bland???? Om jag någonsin träffar honom när jag har svenskt kaffe tillgängligt ska han få se på ”bland” kaffe! De flesta amerikaner blir tårögda när jag kokar kaffe, jag blev förbjuden att koka kaffet på min praktikplats för det var alldeles för starkt (de använde ett halvt mått per kopp?!).

      Jag åker tillbaka i början av augusti så hör definitivt av dig om ni har vägarna förbi!

  2. Madeleine skriver:

    finns inget bättre än svenska produkter, mjölk, bröd, ost..you name it!!

  3. Madeleine skriver:

    Skickade en FB request till dig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s