Positive reinforcement

Som jag nämnt tidigare så är min praktikplats i ett program som hjälper individer som är on probation eller parole med att hitta jobb, vilket är lättare sagt än gjort då många arbetsgivare gör bakgrundskontroller. När de kommer på första informationsmötet blir de snudd på dränkta i information om programmet. En av sakerna de får veta är att på receptionsdisken i lobbyn finns en klocka. Den dagen de fått ett jobb och kommer in för att rapportera det får de i uppgift att ringa i den.

20120913-213332.jpg
Varje dag rings det i den och vad händer? Hela personalstyrkan samt många deltagare kommer ut och applåderar, highfivar och gratulerar. Minen i deras ansikte är obetalbar. Det lyser om dem. Och man ser hopp i ögonen på de nya deltagarna.

Igår hade vi en herre som kom inrusande 16.58 med svetten rinnande. Han kom direkt från en intervju på andra sidan stan, de anställde honom och hans första tanke var att få ringa i klockan så han slängde sig på tunnelbanan det första han gjorde. Kanske är det amerikanskt klyschigt, men jag älskar det!

Annonser
Det här inlägget postades i Reflektioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s