Utmana inte New Yorkares autonomi

När man flyttar till eller besöker ett nytt ställe är det kul när man förstår de där lokala internskämten. Vill ni bonda med New Yorkare i dagsläget så ska ni ta upp Mayor Bloombergs senaste beslut.

Han är känd för att fatta beslut för att främja folkhälsan. Tidigare har han bland annat förbjudit rökning i parker och på stadens stränder. Forbes har listat sju av hans tidigare kontroversiella initiativ. Men detta senaste beslut tycks vara det mest kontroversiella. New Yorkarna är förbannade som sjutton över att han lägger sig i deras privatliv med det här beslutet. Det skämtas om det på tunnelbanan, i mina klassrum, det har till och med producerats en anti-kampanj som visas innan trailers på biograferna (finns i slutet på detta inlägg).

Så vad är det för kontroversiellt beslut han har fattat? Jo, han har infört ett förbud i New York för alla restauranger, gatustånd och biografer mot att sälja drickor i muggar större än 16 ounces vilket motsvarar ca en halvliter – the soda ban. Detta för att försöka hindra den ökande fetma och diabetes som tar landet med storm. New Yorkarna uppskattar det INTE! Så vill du bli bundis med en lokalbo kan du bara skoja om Bloombergs dumheter i att begränsa deras valfrihet.

Annonser
Det här inlägget postades i NY romance, Reflektioner. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utmana inte New Yorkares autonomi

  1. Henrietta skriver:

    Haha, min accounting professor tog upp detta under en lektion for ett tag sen. Otankbart for alla Texans da allt ska vara superstort har! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s