No bev!

På kvällens seminarium redovisade en av mina kursare om mobbning. Han är Dean of students (svensk motsvarighet?) på en high school i Harlem, men läser nu social work för han vill kunna jobba med ungdomarna på ett mer effektivt sätt. Han gick igenom vad mobbning är, hur statistiken ser ut och att de som tittar på utan att göra något är lika skyldiga som mobbaren. Han berättar sedan om erfarenheter från sitt jobb. Han har en noll tolerans-policy vad gäller mobbning. Så händer det blir man avstängd för dagen och fortgår det, för ännu längre tid. För nån månad sedan var det en incident med ett slagsmål. En kille började slåss med en student som var ungefär hälften så stor. Det hela slutade med att min kursare gick igenom övervakningsvideorna och stängde även av de 82 elever som passivt tittade på.

Han berättade även om den modernaste mobbningsorsaken i år vilket är vad de kallar No bev. Han har haft oräkneliga ungdomar som kommit in gråtande på hans kontor för att No bev-bilder av dem har postats på FB, Instagram och Twitter vilket resulterat i att de blivit retade av hela skolan.

Så vad blir man mobbad för med No bev-bilder undrar ni? Att man inte har senaste märkeskläderna? En mobil som inte är Apple? Att man är för tjock? För smal? Har tandställning? Nänänä, ny generation, ny taktik.

No bev står för No beverage. Så att äta något och inte ha en dricka till är inte socialt accepterat utan då börjar folk ropa No bev efter en och man är en loser. Vad ska man säga? De av er som jobbar med tonåriga kids, är detta ett koncept även hemma i Sverige?

20121219-200738.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Reflektioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s