Grounding stones

En av mina favoritprofessorer var väldigt duktig på att lyfta hela klassen och få oss att känna oss kompetenta. Under hennes kurs hade vi många falldiskussioner och kommentarer som att man inte var tillräckligt kompetent eller att man inte visste nog var inte ovanliga. Varje gång det hände tvingade hon personen att omformulera det och hennes mantra var ”you know so much more than you think you know”.

Under vår sista lektion med henne pratade hon om övergångsobjekt man kan ge en klient när man avslutar behandlingen. Tanken med ett övergångsobjekt är att det påminner klienten om allt det den åstadkommit och lärt sig under behandlingen. En av hennes favoriter var ”grounding stones” särskilt effektiv för klienter som jobbar med ångestproblematik. Klienten får en sten att ha i fickan. När helst ångesten kommer över personen kan den röra vid stenen i sin ficka för att behålla lugnet och för att minnas de tekniker för att hantera sin ångest de lärt sig.

Hon tog sedan fram en stor burk med stenar som vi alla fick välja en sten ur som kändes rätt för oss. Hon sa att hon förstod att det var mycket nervositet bland oss nu när vi lämnar skolvärlden och ska ge oss ut i världen och utöva allt vi lärt oss. Hon sa: ”If there’s one thing you take with you from this class, it’s that you all know so much more than you think you know. So whenever you sit in a job interview or feel like you’re in over your head with a client, touch your stone and remember that. You know SO much more than you think you do.”

20130603-140037.jpg

Det här inlägget postades i Pluggfrenzy, Reflektioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s