Om någon öppnar eld på kontoret

Idag hade vi en Emergency action drill. Inte brandövning men liknande. Denna övning fokuserar istället på terroristakter, bombhot, naturkatastrofer etc. Så nu vet jag vart jag ska ta vägen om det skjuts mot byggnaden till skillnad från om någon springer in i byggnaden med laddat vapen och börjar meja ner folk, om det blir jordbävning igen, om det är bombhot i eller utanför byggnaden och så vidare. Har inte varit med om det hemma så kändes lite absurt, men precis som när de går igenom en brandövning och förklarar uppsamlingsplatser förklarade de att om en skytte öppnade eld i byggnaden skulle vi larma med hjälp av en speciell larmknapp och sedan skulle order gå ut om hur vi ska bära oss åt: antingen stanna på vårt kontor och vara tysta alternativt gå tyst genom en av korridorerna, nerför en trappa på baksidan och sedan skyndsamt ta oss från byggnaden till uppsamlingsplatsen två kvarter bort. Okidoki.

Annonser
Det här inlägget postades i Kontraster. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Om någon öppnar eld på kontoret

  1. Lisa skriver:

    Hoppas du slipper få användning av de kunskaperna!

  2. Trillingnöten skriver:

    Såna där övningar gör de på dotterns skola också,,,,lite läskigt, men kanske nödvändigt? Better safe than sorry i detta skjutglada land!

  3. Freedomtravel skriver:

    Oj, lite absurt… men kanske bra ändå? På nåt sätt känns det amerikanskt, men ändå känner jag igen det lite. När mitt jobb låg på annan adress (granne med Skatteverket) hade vi brand/bomb-övning. Tydligen får Skatteverket bombhot ibland…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s