Orange pillerburk

Jag har en USA suger-dag. Jag har dragit på mig halsfluss så har legat däckad hela helgen. Trodde först det var vanliga influensan, men igår insåg jag att jag borde i alla fall kunna svälja min egen saliv. Kontaktade mitt försäkringsbolag för att se om jag kunde gå till en läkare och få antibiotika utskrivet. 4 imorse hade de svarat:

20130826-084522.jpg
Frågorna fortsätter i all evinnerlighet. Jag svarade med ett långt mail med alla symptom. Tänkte att jag skulle kunna jobba och sedan gå till nån klinik på kvällen. Men 1. Inte schysst att smitta sina klienter 2. Jag kollapsade i duschen imorse eftersom jag levt på te, vatten och några skedar yoghurt så insåg att jag inte skulle ta mig igenom hela dagen med min sista session 18.00 ikväll.

Jag är ju fortfarande på provanställning och alla har sagt åt mig att under inga omständigheter sjukanmäla mig under provanställningen, att de själva bara skulle göra det om de var inlagda på sjukhus, eftersom arbetsgivarna kan sparka en från en dag till en annan. Så när jag satt i valet och kvalet om jag skulle sjukanmäla mig imorse så var det inte bara förlorad inkomst eftersom jag inte har några sjukdagar att ta ut, utan även ”tänk om jag förlorar mitt jobb”, följt av ”tänk om jag inte hittat ett nytt inom 60 dagar, då åker jag ut ur landet” som snurrade i huvudet. Mycket att analysera när man är feberhög och just krälat ur duschen klockan 7 på morgonen.

Bet ihop och kontaktade min chef och min handledare och förklarade läget. Sedan ringde jag mitt försäkringsbolag för att fråga var och när jag fick lov att söka läkarhjälp. Var tvungen att prata med tre danskar (förlåt, men i det tillståndet har jag noll tålamod att processa danska) innan jag fick grönt ljus och instruktioner om vad för dokumentation jag behövde för att få igen pengarna. De förklarade att de kunde hitta en klinik åt mig och förbetala men då skulle jag nog få vänta tills på onsdag.

Så tog mig till en klinik en vän rekommenderade. Betalade $150 för att få antibiotika utskrivet. Ett rutinbesök kostar $125, strep-provet $25 extra.

Även om jag svurit över svensk sjukvård genom åren saknar jag att bara kunna kliva in och söka vård och inte bli luspank som följd. Nä, jag saknar allt socialist-Sverige idag. Amerikanarna får försköna sitt land bäst de vill, men ingen kommer någonsin övertyga mig om att universell sjukvård borde vara något annat än en mänsklig rättighet. End emotional fever-intoxicated rant.

Side note – jag har för första gången min egna orange medicinburk som man ser i filmerna.

20130826-160050.jpg
Side note 2 – eftersom jag inte kan svälja fast föda köpte jag detta till middag. Ja, jag är ett barn i en 28-årings kropp. Frågor på det?

20130826-160247.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Kontraster, Psykbryt, Reflektioner. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Orange pillerburk

 1. Trillingnöten skriver:

  Been there done that! SUGER att gå till amerikansk sjukvård utan att ha en ordentlig försäkring…Universiell sjukvård är bäst. Och jag tror att folk kommer att fatta så småningom…även här i USA. Jag hoppas att ”obamacare” kommer att leda till det så småningom. DVS att man inte behöver köpa försäkring utan att det bara är att gå hur som helst…
  Hoppas du kryar på dig snabbt!!

 2. åh herre jösses. detta är verkligen det sämsta med usa. krya på dig!!

  Hanna, Kanada

 3. mamsen på jobbet skriver:

  Men! Fy vad trist 😦 Krya på dig!!

  kram// mamsen

 4. Christina Latoona Fröjdlund skriver:

  Hahaha. Du skriver helt UNDERBART! Kunde inte låta bli att asgarva fastän jag mycket väl förstår att det är ett allvarligt läge och egentligen inget alls att skratta åt 😦 Även jag har varit sjuk x antal ggr i Det förlovade landet. Det värsta var när ja hostade upp $250 för en piratlapp att bära för ögat vid en ögoninfektion. Detta för att inte smitta mina kollegor. Ridå. Krya på dig!!

 5. Susann skriver:

  Hej! Hittade till dig genom Linnea i USAs blogg, tänkte bara säga hej! Bodde i CT i sju år, pluggade och jobbade och har precis kommit hem från USA pga visum…är definitivt redan i processen att komma ”hem” dock! Vad hittar du på i USA? Vad är det för jobb du har? Hoppas du mår bättre snart!

  • sarahjohansson skriver:

   Åh kikade just in på din blogg. Förstår ditt lidande!
   Jag läste en master här och jobbar nu som terapeut med ungdomsbrottslingar och deras familjer. Kommer fortsätta kika in på din blogg framöver! Såg också att du känner Johanna. Har träffat henne ett par gånger när hon har varit i NY.

 6. A. skriver:

  Åh fi fan. Jag känner dock igen mig, fick en ögoninfektion när jag var i NYC…Var ett mindre helvete att söka vård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s